De leukste fiets- en wandelroutes

Te voet of fiets het prachtige Oosterhout met de karakteristieke monumenten ontdekken? De afgelopen jaren heeft Stichting Open Monumentendag Oosterhout wandel- en fietsroutes gemaakt waarmee je nog steeds op pad kunt om te genieten van de monumenten en de verhalen erachter.

Hier vind je een overzicht van de publicaties van de afgelopen jaren.

Wandelroute ‘Monumentale wandeling’ (2020)

Wandelroute ‘Monu- mentale wandeling’

Via de app IZI.travel is de ‘Monumentale wandeling’ uitgezet van 6 kilometer door het centrum en Heilige Driehoek. Tijdens de wandeling die begint en eindigt bij Theater de Schelleboom, kom je langs diverse monumenten. Ook kun je bij een aantal monumenten ‘binnenkijken’ door middel van de filmpjes.

Download de gratis izi.TRAVEL-app | Google Play | App Store

spandoek bij Catharinadal 50

Geocaches

Geocaches

Doe mee aan ’s werelds grootste schatzoektocht! Weet jij de geocaches te vinden die bij verschillende monumenten verstopt liggen? Vind ze allemaal:

 

Meer weten over geocaching? –> www.geocaching.nl

Fietsroute ‘Boeren, burgers en buitenlui’ (2017)

Fietsroute ‘Boeren, burgers en buitenlui’

Het thema van deze Monumentale fietsroute is ‘Boeren, burgers en buitenlui’. Het is de uitroep waarmee een stads- of dorpsomroeper vroeger de aandacht van zijn publiek trok. De dorpsomroeper was eeuwenlang de brenger van belangrijk nieuws.

Tijdens de fietstocht wordt je meegenomen in een zoektocht naar de straten, gebouwen en mensen van toen en hun onderlinge economische en culturele relaties. Het is verbonden met gebouwen, monumenten en andere objecten: van boerderijen, fabrieken, werkplaatsen, kloosters en molens tot markten en bierbrouwerijen.

Kinderspeurtocht ‘Op de kaart’

Kinderspeurtocht ‘Op de kaart’

Deze speurtocht gaat over vroeger en nu. Al speurend zal je de geschiedenis van Oosterhout beter leren kennen. Er zitten 11 vragen in deze speurtocht. Bij ieder antwoord krijg je een letter. Aan het einde kun je al deze letters bij elkaar zetten en vormen ze één woord. Weet jij de oplossing te vinden?

Download de speurtocht hier

De pottenbakker & het melkmeisje

De pottenbakker & het melkmeisje

Oosterhout was vroeger het grootste pottenbakkerscentrum van Nederland. Wil je meer weten over de historie en de beroemde kan en schaal die hier gemaakt zijn? Bel dan eens aan bij De Schelleboom en laat Sjef van Loon (de laatste pottenbakker van Oosterhout) je er alles over vertellen. Iedere dag van 10:00 – 20:00 uur doet hij de deur open als je op de bel drukt.

Rondom het gebouw vind je ook nog drie QR-codes met kleine filmpjes. Scan ze alle drie!

FB_review Hans van Vught

Publicaties voorgaande jaren

Publicaties voorgaande jaren

Mede mogelijk gemaakt door

Open Monumentendag Nederland